Brede school Wormerland

De Brede school Wormerland is een samenwerking tussen:

• Gemeente Wormerland;
  • Basisscholen Wormerwieken, De Eendragt, De Harpoen, Weremere, Wijdewormer;
  • Kinderopvang Baloe en
  • Scwo (sociaal cultureel werk organisatie in Wormerland).
De start van de Brede school Wormerland is mede mogelijk gemaakt doordat de gemeente Wormerland deelneemt aan de landelijke regeling Impuls Brede Scholen sport en cultuur. Vanuit het Rijk is deze landelijke impuls gestart met als doel het sport- en cultuuraanbod voor kinderen te stimuleren.

Samenwerking

De hierboven genoemde organisaties hebben in samenwerking met de hockeyvereniging De Kraaien, Fluxus en muziekschool Waterland een activiteitenaanbod geformuleerd. De activiteiten vinden plaats op de diverse scholen, in een sporthal of andere geschikte locatie. De meeste activiteiten rouleren onder de verschillende scholen en op verschillende dagen. Hierdoor ontstaat er een grote variëteit en is er voor ieder wat wils. Alle leerlingen van de basisscholen in Wormerland mogen gebruik maken van alle activiteiten op alle locaties.

Het aanbod

Op de site van de Brede school Wormerland staan alle activeiten. Ook houden wij de ouders van De Harpoen op de hoogte via de nieuwsbrief.