Onze missie

OBS De Harpoen wil een fundamentele bijdrage leveren aan de optimale individuele ontwikkeling van kinderen tot volwassenen die graag blijven leren en die met zelfvertrouwen en verantwoordelijkheidsbesef in de wereld staan. Om dit te bereiken wil De Harpoen een lerende organisatie zijn, waar zorg wordt besteed aan leerling en medewerker.
De relatie tussen de mens en de wereld is, evenals tussen mensen onderling, er een van geven en nemen. De omgang met de wereld en met de medemens vraagt soms om het nemen van initiatief en verantwoordelijkheid, soms om acceptatie, maar altijd om respect. Voorwaarde is een gevoel van veiligheid. In een veilige omgeving kunnen kennis, inzicht, begrip en vaardigheden worden verworven en kunnen creativiteit en zelfvertrouwen zich ontwikkelen. Veiligheid, zelfvertrouwen en leren zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. De Harpoen biedt een vertrouwde basis aan haar leerlingen en houdt rekening met de persoonlijke achtergrond van iedere individuele leerling.